zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Onzichtbaar maken met concealer

Onzichtbaar maken met concealer

Concealer
Als uw gezicht niet helemaal gaaf is, is de concealer een van de belangrijkste producten. U kunt hem gebruiken om er gesprongen haarvaatjes, donkere kringen, puistjes en vlekken mee te camoufleren. U kunt het beste een camouflagestift nemen. Crèmes en vloeibare concealers kunnen nogal vettig zijn, waardoor ze de neiging hebben te gaan 'glijden', terwijl stiften goed op de plek blijven. Het enige nadeel van stiften is dat ze moeilijker uitwrijven. U kunt het product beter eerst al wrijvend op de rug van uw hand aanbrengen. waardoor het warm en zacht wordt. Breng het met de vingertoppen aap, zodat het letterlijk op de huid smelt. Een droge huid heeft baat bij een product dat speciaal bedoeld is voor de droge huid. Een vette huid heeft een stift nodig die goed blijft zitten, die vetvrij is en die bactericiden bevat tegen puistjes.

Kleuren
Voor het camoufleren van blauwe vlekken en donkere kringen onder de ogen neemt u een camouflagestift met een gele ondertoon die één tot twee tinten lichter is dan uw huidkleur. Als u de concealer gebruikt voor het wegwerken van puistjes en gebroken haarvaatjes of voor het egaliseren van de teint kiest u er een met een gele ondertoon (een roze ondertoon accentueert roodheid) die overeenkomt met uw huidkleur. Visagisten adviseren de kleur op de binnenkant van de onderarm te testen.

Toepassing
Breng de concealer altijd over de foundation en onder de poeder aan. Als u eerst de camouflage aanbrengt en dan de foundation, kan het zijn dat u de concealer er weer afveegt. Voor het camoufleren van donkere kringen onder de ogen klopt u de concealer rustig in met uw wijsvinger. Oefen weinig druk uit en werk naar buiten toe (zorg ervoor dat u niet aan de huid trekt). Voor het camoufleren van wallen brengt u eronder wat concealer aan (niet erop, anders accentueert u ze juist). Voor het wegwerken van gebroken haarvaatjes of het egaliseren van de teint kunt u de concealer in de huid masseren of hem met een kwastje aanbrengen en uitwerken met uw vingertoppen. Voor het camoufleren van vlekjes en puistjes brengt u de concealer met een puntig kwastje aan. Begin in het midden en werk naar buiten toe.

Probleemoplossers
Als de concealer
opdroogt en zich in de lijntjes en rimpels rond de ogen ophoopt, kunt u een oogcrème onder de stift aanbrengen. Gebruik maar heel weinig van de camouflagestift en neem er een die mat is. Om te voorkomen dat u een bepaalde oneffenheid accentueert in plaats van camoufleert, neemt u een luchtige vocht­regulerende crème (moisturizer) als basis. Laat deze even intrekken en dep de overtollige crème af met een tissue. De moisturizer maakt de huid zacht en egaler. Als u de concealer hebt aangebracht, brengt u een vleugje fixeerpoeder aan (vooral bij puistjes). Als gecamoufleerde delen uitdrogen en in de loop van de dag beginnen te 'schilferen', klopt u heel lichtjes wat moisturizer in.

Littekens
Littekens of moedervlekken kunt u met zwaardere concealers camoufleren. Ga hiervoor naar een speciaalzaak. Concealers die men gebruikt bij opnames voor de televisie dekken goed en zijn vaak waterproof, waardoor ze onder allerlei omstandigheden goed blijven zitten.

Zie ook volgende artikels:

Foundation
Poeder
Lippenstift
Gekleurde wangen
Oogschaduw
Ooglijntje
Basis make-up
Recente zoekopdrachten:
http://www.zoetie.eu/concealer.htm | hoe blauwe plekken camoufleren | blauw oog wegwerken make up | blauwe plek camoufleren | camoufleren van blauwe plekken | make up op blauw oog | blauw oog wegwerken |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -