zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

De superfatburners: vitamines, mineralen en sporenelementen

De superfatburners: vitamines, mineralen en sporenelementen

 

Als u een tekort aan de juiste voedingsstoffen hebt, wordt u dik. U vraagt zich misschien af hoe dat mogelijk is. Hoe kan iets wat er niet is, vetkussentjes vormen? Dat is heel eenvoudig: uw lichaam is erg slim. Als het een stof mist, wakkert het hongergevoel aan. Als het lichaam in de voeding vindt wat het nodig heeft, neemt de honger af. Zo niet, dan krijgt u gewoon opnieuw honger.

Werkverdeling in de stofwisseling

Vetstofwisseling komt hier op neer: de vetmoleculen uit de energieopslagplaatsen in de heupen worden vervoerd naar de spiercellen. Daar worden ze naar de mitochondiën gebracht, de krachtcentrales in uw cellen die het vet verbranden. Voor al deze processen zijn er vitamines, mineralen en sporenelementen nodig. Deze zorgen ervoor dat het voedingsvet in de verbrandingsovens van de cellen wordt omgezet in energie. Als we geen fatburners opnemen met de voeding, blijft het vet opgeslagen op plaatsen waar u het niet graag ziet: op de benen, billen en buik. U wordt dus niet alleen dikker omdat u te veel eet, maar ook omdat u onvoldoende vitamines binnenkrijgt: daardoor wordt het vet in de vetopslagplaatsen niet opgebruikt.

Vitamine C: de belangrijkste afslankvitamine

Vitamine C versterkt het afweersysteem en schakelt vrije radicalen, zuurstofmoleculen met een schadelijke werking, uit. Ze ontstaan voortdurend tijdens de stofwisseling. Andere vrije radicalen dringen via UV-straling en de vervuiling van ons milieu ons lichaam binnen. Het komt voornamelijk door deze moleculen dat onze organen, zenuwen, huid, ja in feite ons hele lichaam, veroudert.
De tweede grote taak van vitamine C is de controle over de hormonen die ons vrolijk en actief maken. Als u een creatieve oplossing vindt voor een probleem, vrolijk over een weiland huppelt of enorm veel energie voelt, dan merkt u de invloed van vitamine C.

Zonder vitamine C lukt het niet

Het lichaam gebruikt vitamine C direct bij de verbranding van vet. Als het niet voldoende van dit zure goedje vindt, blijft u dik. Het lichaam kan bijvoorbeeld geen noradrenaline produceren. Dit hormoon trekt vet uit de vetcellen om snel energie te krijgen.
Vitamine C is ook benodigd bij de productie van carnitine, de stof die vetmoleculen uit het bloed naar de verbrandingsovens in de cellen vervoert. En vitamine C heeft ook nog een andere smaakmakende werking: hij versterkt en verbindt het bindweefsel en maakt de huid glad.
Dikke mensen hebben vaak veel te weinig vitamine C in hun bloed.
Omdat deze vitamine de cellen beschermd, heeft iemand die zwaarlijvig is er ook veel meer van nodig.

Hoeveel vitamine C hebt u nodig voor de vetverbranding?

Veel voedingsdeskundigen adviseren 500 mg tot 3g per dag.
Het kan nuttig zijn naast veel groenten en fruit ook ascorbinezuur van de drogist of apotheek te gebruiken.

 • Slanktip 1: eet elke dag verse groenten en fruit, liefst rauw. Kiwi’s, sinaasappels, citroenen, frambozen, grapefruits, kool, doperwten, asperges en appels bevatten veel vitamine C.
 • Slanktip 2: meng versgeperst citroensap plus het vruchtvlees door een glas mineraalwater. Dat bevat namelijk flavonoïden die de werking van vitamine C 20 keer versterken!

Calcium versterkt de botten en breekt vet af

Calcium zorgt voor stevige botten. Wie elke dag yoghurt, kwark en kaas eet, helpt botontkalking op latere leeftijd voorkomen. Maar calcium is ook een krachtige fatburner. Het activeert de enzymen voor de vertering en drijft vocht af. Als u een calciumtekort hebt, helpt een dieet niet: u wordt eerder dikker dan dunner. Let op: veel mensen zijn allergisch voor melkproducten; zij kunnen het beste calciumtabletten gebruiken (deze zijn verkrijgbaar bij de drogist of apotheek).

 • Calcium zit in melk en zuivelproducten, groene groenten (broccoli, kool, snijbiet) en peulvruchten.

Magnesium voert vet af

Magnesium is de krachtigste slankmaker van alle mineralen. Het zorgt voor lichamelijke en geestelijke prestaties, voor goed functionerende zenuwen en spieren. Bij een tekort aan magnesium wordt u gespannen, kunt u zich slecht concentreren, krijgt u last van spierkramp en bent u voortdurend moe.
Magnesium zorgt voor de zuurstoftoevoer van de cellen en helpt dus bij de vetverbranding. Zonder zuurstof is dat immers niet mogelijk. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium; dit komt doordat de landbouwgrond ten gevolge van overbemesting weinig bevat. Magnesium zit in het vliesje om graankorrels: daarom wordt u van volkorenbrood slank terwijl u van wittebrood dik en slap wordt. U hebt per dag 300 tot 400mg magnesium nodig.

 • Slankmakers met magnesium: volkorenbrood, donkere bladgroenten, gekiemde sojabonen, peulvruchten –en pure chocolade.

Slank uit de zee: sushi

Zeewier bevat duizend keer zoveel jodium als andere voedingsmiddelen. En jodium werkt in op de schildklier, de motor van onze stofwisseling. De schildklier gebruikt jodium voor de aanmaak van hormonen die ons energie geven en vet verbranden. Bij een tekort aan jodium gaat het lichaam minder hard werken en gaat de stofwisseling over op een laag pitje. Per dag hebt u 200µg jodium nodig. Omdat veel mensen echter te weinig binnenkrijgen, is het raadzaam zout met jodium te gebruiken.

 • Eet veel vis, schaal- en schelpdieren; geniet net als superslanke modellen van sushi, slanke hapjes met vis en zeewier.

Chroom speelt mee

Chroom is een noodzakelijke sporenelement dat werkzaam is bij de suikerstofwisseling, bij de eiwit- en vetverwerking.

 • Chroom haal je uit natuurlijke voedingsmiddelen: volkorengraanproducten, tarwekiemen, pruimen, broccoli, noten, lever en kaas.

Slank worden en blijven met de benodigde voedingsstoffen

Voor een soepel verlopende stofwisseling hebt u alle 13 vitamines nodig: die in vet oplosbare A, D, E en K, de in water oplosbare C en de groep B-vitamines. Verder zijn er ook onmisbare mineralen en sporenelementen.
Hoe krijg je deze stoffen binnen:

 • Eet elke dat fruit en groenten, ook als rauwkost
 • Gebruik plantaardige olie in plaats van dierlijk vet
 • Gebruik zoveel mogelijk zuiverproducten
 • Eet vaak vis
 • Vermijd kant-en-klare producten en kies voor volkoren
 • Gebruik de beste verse voedingsmiddelen
 • Vermijd kantines en snackbars
 • Kook gezond
 • Kies seizoenproducten uit eigen land

 

Zie ook volgende artikels:

Overgewicht
detoxdieet
Gezond dieet
Slanke lijn
Slank figuur
Recente zoekopdrachten:
vitamine c vetverbranding | wordt je van magnesium dik | honger door vitamine c tekort | honger door magnesium | vitamine c vet verbranden | httpwww.zoetie.eude_superfatburners_vitamines_mineralen_en_sporenelementen.htm | wordt je dik van calciumtabletten |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -