zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Jake gyllen is een held

Jake gyllen is een held

Het zijn z'n ogen. Het is z'n stem. Zijn wenkbrauwen, donker en vervaarlijk. Zijn lichaam, goddelijk. Er zijn vele redenen om van Jake Gyllenhaal (26) te houden, en we zijn nog maar net begonnen. Zijn
ambities zijn bescheiden ('Wat ik heel graag wil: dat mensen weten hoe ze mijn achternaam moeten uitspreken.' En dat is: dzjil-en-hol). Zijn talent is groot, getuige zijn eerste echte rol in de ontroerende film Donnie Darko. Daarna is bijna elke film raak.
In Lovely and Amazing en The Good Girl speelt hij broeierige, getroubleerde jongens. Maar hij schuwt ook het grote actiewerk niet, zij het in een ecologisch verantwoorde rampenfilm, The Day After Tomorrow, en hij laat met de antioorlogsfilm larhead zijn politieke betrokkenheid zien.
Bang om voor mietje uitgescholden te worden is hij niet: vanaf zijn zestiende zit hij achter een rol in Brokeback Mountain aan, en ook al circuleren daarna de geruchten dat hij homo of op z'n minst bi is (mede door de halfnaakte fietstochten met buddy's Lance Armstrong en Matthew McConaughey), hij lacht erom. En maakt de roddelaars belachelijk door in Saturday Night Live zijn homopubliek te bedanken door uit te barsten in de Dreamgirls-hit And! Am Telling YOU !'m Not Going – met soulpruik en glitterjurk waarin zijn biceps extra goed uitkomen. 'Het is vleiend dat het gerucht gaat dat ik biseksueel ben,' zegt hij in het mannenblad Details. 'Het betekent dat ik meerdere soorten rollen kan spelen. (...) Ik heb me nog nooit echt seksueel aangetrokken gevoeld tot mannen, maar ik denk niet dat ik er bang voor zou zijn als het zou gebeuren.'

Wat willekeurige Jake-feitjes: zijn honden heten Atticus en Boo Radley, vernoemd naar twee personages uit To Kill A Mockingbird (hij leest!).
Hij speelde bijna de hoofdrol in Moulin Rouge, maar Baz Luhrmann vond hem nog iets te jong (hij kan zingen!). Hij is peetvader van Matilde, het dochtertje van zijn Brokebacletegenspelers Heath Ledger en Michelle Williams (hij is lief voor kinderen!) en zegt daarover: 'Ik rommelde met Heath, en michelle werd zwanger.' (la, gevoel voor humor!)
Hij was ooit strandwacht en heeft weliswaar niemand van de verdrinkingsdood gered, maar heeft wel op iemands been geplast om de pijn van een kwallenbeet te sussen (hij is een, eh, held!). Hij kan ook nog goed koken, gaat vriendschappelijk met zijn ex, Kirsten Dunst, om, en is dol op zijn ouders (regisseur Stephen Gyllenhaal en producer en scenariste Naomi Foner) en zijn oudere, en ook erg leuke, zus Maggie. Niet dat we nu moeten denken dat-ie een braverik is.
Robert Downey jr., zijn tegenspeler in Zodiac, noemt hem een 'total badass' 'Natuurlijk is hij leuk, maar hij is ook wet, dark, and wild.' Alsof je fantasie daar niet helemaal van op hol slaat.
Voor wie Jake nog niet echt kent: go naar Zodiac.
Hierin speelt hij een cartoonist geobsedeerd door een seriemoordenaar die er in de jaren zestig, zeventig in San Francisco op los moordt. Waar gebeurd, nooit opgelost, en nu verfilmd door David Fincher, de regisseur van Seven
en Fight Club. Knappe vrouw (of man) als je dan niet voor de bijl gaat.

Zie ook volgende artikels:

Death Proof
The simpsons
Entourage
Recente zoekopdrachten:
www.zoe.homo.nl | wenkbrauwen mannen | gylle jongens | geruchten homo | matthew mcconaughey lance armstrong |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -