zoetie: d body en beauty-portaalsite van Belgi & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Krezip nieuwe cd plug it again

Krezip nieuwe cd plug it again

Krezip vierde onlangs hun 10-jarig jubileum en hun vierde cd 'Plug it in' ligt vanaf 14 mei aanstaande in de winkels. Deze heeft een heel nieuwe sound, wat goed te horen is op de eerste single 'Plug It In And Turn Me On'. Je hebt dit nummer vast al eens voorbij horen komen op de radio! Redenen genoeg dus voor een praatje met hun leadzangeres Jacqueline Govaert.

Krezip mag zich nog steeds rekenen tot de 'jonge' bands, ondanks dat ze al tien jaar bestaan, maar ze zijn dan ook op zeer jonge leeftijd begonnen. Jacqueline zelf vierde onlangs haar 25e verjaardag, dus ze was destijds pas 15! "We hebben de band opgericht, toen we samen op de middelbare school zaten. Het was een middelbare school met een speciale muziekafdeling," zegt ze hierover. Je kan verwachten dat muzikanten die zo jong beginnen, wellicht iets gemist hebben in hun jeugd. "Nou, ik wist precies wat ik heel graag wilde en dat was met muziek bezig zijn. Wat dat betreft miste ik niets. Ik was pas 18 toen Pinkpop (hun grote doorbraak - red.) kwam en dat was wel heftig. Ik was toen net officieel volwassen," zegt Jacqueline. "Maar ik heb verder een normale jeugd met veel blokfluitles gehad. Blokfluit is de basis, zei mijn vader altijd en hij kreeg gelijk. Ik wilde er ook viool bij doen, maar mijn ouders zeiden: "Doe nou iets, waar je ook bij kan zingen!" En ik: "Ja maar, ik zing helemaal niet!" Dus dat deed ik toen tch maar...!" En zoals we nu wel weten, met veel succes.

Hun vierde album kan je binnenkort kopen, maar wat is nu het verschil tussen dt album en de voorgaande drie? "Onze vorige albums waren meer rock/pop en deze heeft pop, maar ook disco, punky en new-wave-achtige invloeden. We hebben een soort van groepswijziging of stijlbreuk doorgemaakt, of hoe je het zou willen noemen." De invloeden uit de jaren '80 zijn heel duidelijk te horen op de cd. Voor het nummer Can't you be mine hebben ze laten inspireren door de synthesizer-intro van de jaren tachtig-hit Sweet Dreams van de Eurythmics. "Zo'n switch van sound is iets wat gewoon ontstaat. Dat doe je niet zo van de een op de andere dag. Dan ben je nummers aan het schrijven, zo komt die sound voorbij en dan nog meer nummers met die invloeden, en dan denk je "Ja, vet! Meer!" Het is natuurlijk ook wel eens leuk om op een gegeven moment eens een keer iets nders te doen. Kijk, we zijn nu al een aantal jaar bezig en het is altijd leuk om jezelf weer opnieuw uit te vinden."

De band komt oorspronkelijk uit Tilburg, maar Jacqueline is vorig jaar bij haar vriend Ivo - die ook in een band zit - ingetrokken in Haarlem. "Vier van de zes bandleden wonen inmiddels in Haarlem, maar we repeteren nog wel in Tilburg." zegt Jacqueline,"We hebben daar een heel fijne (oefen-)ruimte en een heleboel ouders wonen natuurlijk ook nog daar. We combineren het daarom vaak met wat familiebezoekjes. Dat gaat eigenlijk wel prima zo. Het is wel een beetje onredelijk, want wj moeten dan altijd rijden, maar daarentegen zitten we in Haarlem wel weer wat dichter bij Hilversum en Amsterdam en dan moeten die andere twee weer rijden."

Jacqueline's vriend Ivo - met wie ze al zeven jaar samen is - zit in de band Relax. Een samenwerkingsverband tussen hen en Krezip kan misschien wel tot iets aparts leiden? "Nou, ik heb wel eens een nummer op hun album meegezongen en af en toe live en we schrijven wel eens een beetje samen. Maar als we samen zijn willen we eigenlijk gewoon lekker ontspannen en zitten we niet gelijk zo van "Kom! We gaan samen de studio in!" Af en toe gebeurt dat wel, en het zal in de toekomst k nog wel gebeuren, maar ik wil hem ook nog wel voor 'priv' houden. Als je ook nog eens met elkaar werkt, dan heb je elkaar straks misschien niets meer te melden, denk ik. Het zou wel kunnen - in de toekomst. Misschien eindig ik ook wel zo. Hahaha! "Eindig"...!" Om dat laatste moet ze zelf erg lachen.

Ze heeft ooit eens gezegd dat ze het fijnst schrijft op de donderdag- en vrijdagmiddag. Ze moet lachen als daar naar gevraagd wordt. "Ja! Hahaha! Eind van de week is het gewoon leuker. Ik vind de maandag en de dinsdag echt verschrikkelijk! Op woensdag gaat het al wat beter en donderdag is het alweer gezellig. Ik ben natuurlijk vaak in het buitenland om te schrijven en dan weet ik vaak niet eens welke dag het is. Dan ben ik gewoon bezig - elke dag tot 's avonds laat. Maar hier in Nederland... Weet je, als ik met JP (de gitarist van Krezip - red.) afspreek, dan vind ik het fijn om daar dan op vrijdag te zitten. Gewoon wat meer dat relaxte gevoel heb ik dan."

Krezip heeft al vele hoogtepunten mogen meemaken. "Pinkpop 2000 vond ik echt een hoogtepunt, absoluut." zegt Jacqueline. "Even nadenken hoor... Op een gegeven moment ook toen we de TMF Award in 2004 weer wonnen. We hebben al veel TMF Awards gewonnen, maar als je na zo'n lange tijd er wr n wint, dan heb je wel zoiets van 'Yes!' En BeatStad vorig jaar in Den Haag was heel erg leuk en zo heb je jaarlijks wel enkele hoogte- en dieptepunten." En nu we het toch over dieptepunten hebben... "Na ieder album is het altijd wel weer spannend. Wat gaan we doen? Welke kant willen we op? We proberen dan allemaal wel weer effe helemaal "blanco" te worden en dan voelen we wel welke kant we op gaan. Een echt moeilijk moment was om met een andere drummer te gaan werken. Niet om de nieuwe drummer (Bram van den Berg - red.), maar om afscheid te nemen van de oude drummer (Thijs Romeijn - red.), waar we toch veel hadden meegemaakt. En de producerswissel vond ik ook heel erg moeilijk. We hadden een heel fijne vertrouwde band met hem en we hadden tot dan toe alleen nog maar met hem gewerkt. En op een gegeven moment gingen we een soort van "uit elkaar". Ondanks dat we nog zo jong waren, moesten we al grote beslissingen maken, heel volwassen doen enzo. Dat zijn vooral de moeilijke dingen waar we als band tegenaan liepen. Als het een beetje anders loopt dan je had verwacht."

Op de laatste vraag waar Krezip staat over vijf jaar, antwoordt Jacqueline: "Laten we eerst deze plaat maar uitbrengen, daarna zien we wel weer of we iets voelen, of er iets gaat borrelen en welke richting het opgaat. Als het niet leuk is, dan niet, dat houden we gewoon een beetje open eigenlijk. Als we bij elkaar kunnen blijven, weet je, als het leuk is, dan graag!!"

Krezip's nieuwe album 'Plug it in' is vanaf 14 mei aanstaande overal te koop.


Krezip
Plug it in
Speelduur: 40 minuten en 56 seconden
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 19,99 euro

Zie ook volgende artikels:

Marco Borsato
Shuffel tutorials (video)
Leren jumpen
emo muziekstijl
Wat is emo en emocore
Emocore en de cultuur daarrond
Kledij voor the emocore
Melbourne shuffle
indie, dressy en nerdy emo
Recente zoekopdrachten:
vriend jacqueline govaert band relax | jacqueline govaert ivo uit elkaar | naaktsauna | krezip cd cover plug it in | Plug It In And Turn Me On krezip | krezip plug it in | jaqueline govaert en vriend uit elkaar |
Fringe bikini d trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -