zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Een korte beschrijving van Melbourne Shuffle

Een korte beschrijving van Melbourne Shuffle

Deze keer valt de schijnwerper op (voor België) nieuwste rage: Tecktonic en Melbourne Shuffle. In dit artikel gaan wij dieper in op de tweede variant, de melbourne shuffle
Melbourne shuffle is een “crazy-sexy-funky-organic” dansstijl die stilletjes op gang gekomen is in Melbourne in 2002 en nu tot bij ons is gekomen en geëvolueerd.

De melbourne shuffle is een van de vele stijlen die gekomen is tijdens het acid house tijdperk.  The belangrijkste dansstijlen toen waren jacking, stepping en shuffelen.
Jacking kwam er het eerst aan en was de eerste dansstijl voor acid house. Het was een strikt positionele dans (je bleef echt op je zelfde spotje staan dansen). De belangrijkste kenmerken waren armbewegingen die over je hoofd gemaakt werden. Hier en daar kwamen er kniebuigingen en knee-ups te voorschijn.

 

Hoe dan ook, de acid house werd diverser en rhytmisch complexer waardoor jacking niet voldoende bleek te zijn. De verschillende dansfilosofieën leefden verder en daardoor was er een nood aan nieuwe rhytmische dansen van de eerste techno.  De back-step (ook quick-step genoemd) en de shuffle zijn dan geboren.

De back-step was bedoeld om op de central beat en backward step of hop te doen.  De tweede beat en off-beats waren gevolgd door een serie of kleinere steps en hops die gecoördineerd waren rond de main back step.

De shuffle veegde de vloer met de main central move (Bijvoorbeeld het backstepgedeelte van de back-step) en werd vervangen door een aantal kleinere steps en hops die zachter werden geïntegreerd in een serie van shuffles en draggings (voetbewegingen)

 

Beide stijlen gaven de mogelijkheid om doorheen de hele dansvloer te dansen.  Bij beide stijlen bleef de extravagante armbeweging van het jacking behouden.

The Melbourne shuffle is een vorm van dans dat kwam uit Melbourne (in Australië)  Het is vooral populair in de underground rave scène en het is meestal gebruikt bij hard dance genres.
Bij melbourne shuffle worden steeds shuffele ben back-step gebruikt.  Shuffeling is eerder bedoeld voor de benen en voeten dan voor het bovenlichaam.  De beats worden hierbij heel goed opgevolgd.  Hoewel het enigszins ingewikkeld lijkt zijn er nog enkele basis steps. Zo is er bijvoorbeeld een zijdelingse beweging voor het shuffelen: de side shuffle en er is een ‘running man’ type.  Eenmaal je deze beide bewegingen door elkaar shuffelt ziet het er al formidabel uit. Je kan hierbij enkele bijkomende hat tricks doen.
Idee achter Melbourne shuffle is dan ook:

'This Dance floor is for everyone.
I encourage my fellow dancers.
I do not dance for competition
I am Original
I am open Minded
I am Free.
I am a True rocker
I am a Melbourne Shuffler'

In een volgend artikel geven we een reeks tutorials mee van hoe je kan leren om Melbourne Shuffle te dansen.

Bekijk hier de filmpjes van melborn shuffle

 

Tenslotte geven we graag enkele mp3's weg van muziek om te shuffelen.
Download hieronder enkele sets om Melbourne Shuffle te dansen:

21.2.2007 DJ Anatta - Just a Phase
9.12.2006 DJ U-NIK - Hardstyle-Hardtrance mix
21.10.2005 DJ Dontana - Laundry Mix 

 

Zie ook volgende artikels:

Krezip vol4
Marco Borsato
Shuffel tutorials (video)
Leren jumpen
emo muziekstijl
Wat is emo en emocore
Emocore en de cultuur daarrond
Kledij voor the emocore
indie, dressy en nerdy emo
Recente zoekopdrachten:
http://www.zoetie.eu/leer_melbourne_shuffle_technieken.htm | dansen leer shuffle | shuffle leren | shuffle dans leren | hoe leer ik melbourne | leren shuffle | hoe moet je shuffle leren |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -