zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Algemene makeup tips

Algemene makeup tips

Basisregels
Voor het aanbrengen van make-up gelden een aantal basisregels, die iedere vrouw die er echt goed en verzorgd uit wil zien moet weten.

Het begin
Begin altijd op een schone huid. Het gebruik van een dagcrème onder de make-up is verplicht!


Foundation
De kleur van de foundation mag maximaal één tint afwijken van de eigen huidskleur, dit om het zogenaamde 'maskereffect' te voorkomen. Door de keuze voor een beige of juist roze ondertoon kan de eigen kleur worden opgefrist. De foundation met de vingers of een sponsje op het gezicht aanbrengen. Hierbij de kaaklijn en 1 centimeter vanaf de haarlijn vrijlaten, deze later uitwerken. Breng de foundation nooit in de hals aan, dat gaat zich ophopen in de halsplooien. Bij een snelle of dagmake-up kan de foundation ook worden vervangen door een gekleurde dagcrème.


Concealer

Gebruik om te camoufleren, corrigeren of accentueren vaste of vloeibare concealer. Lichte kleuren maken groter en halen delen naar voren, donkere kleuren maken kleiner en laten delen terugvallen. Breng voor het camoufleren van bijvoorbeeld rode vlekjes een concealer in de kleur van de foundation aan en werk die met de vingers uit. Met lichte kleuren kunnen highlights worden aangebracht, bijvoorbeeld op de jukbeenderen, neus of vlak onder de wenkbrauwen.


Poeder
Poeder is een pre, ook wanneer er geen foundation of getinte dagcrème is aangebracht.  Een goede – (en goed opgebrachte) - poeder valt niet op als het gebruikt is, het valt pas op als het niet gebruikt is. Poeder zorgt voor een mooie matte huid, het corrigeert kleine oneffenheden en is onmisbaar voor de houdbaarheid van de daar overheen aangebrachte make-up. Terracotta poeder is erg handig bij een snelle of dagmake-up. Poeder wordt onder invloed van de natuurlijke huidafscheiding altijd iets donkerder van kleur.   Kies daarom voor een lichtere tint. De poeder met een grote kwast opnemen - een doos met doseerdeksel is erg praktisch - en in de kwast laten zakken door met de steel op de hand of een tafel te tikken. De poeder is zo mooier op te brengen, omdat er een voorraadje in de kwast zit. Afkloppen is zonde omdat er dan onnodig gemorst wordt. De poeder over het gezicht verdelen, dan tegen de haren instrijken (dit bevordert de houdbaarheid) en dan weer met de groeirichting mee uitstrijken. Een beetje goudpoeder hoog op de jukbeenderen en het decolleté geeft extra cachet aan een feest make-up!


Oogschaduw
Met het gebruik van twee of drie tinten kunnen mooie effecten bereikt worden. Vermijd scherpe lijnen, laat de oogschaduw mooi in elkaar overvloeien. Gebruik de basiskleur over het gehele ooglid tot boven de arcadeboog. Geef met een donkerder tint een accent in de buitenhoek, in de arcadeboog en eventueel langs een deel van de onderwimperrand. Met een lichtere tint accenten aanbrengen vlak onder de wenkbrauw, in de binnenooghoek of in het midden van het ooglid recht boven de pupil. Wanneer dit laatste met een stipje goudpoeder wordt gedaan, geeft dat een extra feestelijke blik! Op een rijpere huid is het beter geen parelmoerkleuren te gebruiken omdat deze vaak diep in de lijntjes gaan zitten.

Eyeliner
Het doel van eyeliner is het voller laten lijken van de wimpers. Een dikke zwarte lijn, soms zelfs naast de wimperrand getrokken, kan daarom echt niet. De eyeliner moet in de wimperrand geplaatst worden.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
• vochtig gemaakte poederoogschaduw
• oogpotlood
• vloeibare eyeliner.
Vochtig gemaakte poederoogschaduw geeft een zacht effect. Met oogpotlood of met vloeibare eyeliner kunnen steviger lijnen worden getekend.  De kleur kan neutraal, passend of juist contrasterend zijn. Oogschaduw en oogpotlood laten zich mooi uitwerken. Vloeibare eyeliner is vrij hard, maar kan wel erg mooi staan, vooral bij een feestmake-up. Om de harde lijn te verminderen kan ook eerst de eyeliner worden aangebracht en pas daarna de oogschaduw. De bovenwimperrand mag in zijn geheel gevolgd worden, de onderwimperrand voor maximaal eenderde. Wanneer het oog groter moet lijken ook in de bovenwimperrand slechts eenderde (de buitenooghoek) accentueren.


Mascara
Overdag uitsluitend natuurlijke kleuren gebruiken, bijvoorbeeld bruin. Zwart is vaak te hard en blauwe mascara maakt al gauw een clowneske indruk. De kleurkeuze voor 's avonds is vrij. Breng de mascara eerst op de bovenkant van de bovenwimpers op, dan op de onderzijde van de bovenwimpers. Van de onderwimpers worden alleen de haartjes in de buitenooghoek gekleurd.   Bij een feestmake-up mag de hele onderwimperrand worden aangezet. Breng liever twee dunne lagen aan dan één dikke in verband met klonteren. Met een wenkbrauwsetje kunnen de haartjes weer in model worden gebracht.


Wenkbrauwpotlood
De wenkbrauwen worden in model gebracht met een wenkbrauwsetje. Eerst alle haartjes omhoog borstelen, waarna met het kammetje aan de bovenzijde vanuit de het midden naar buiten wordt gestreken. Indien gewenst kunnen de haartjes met een scherp wenkbrauwpotlood in een passende kleur worden bijgetekend. Voor een zacht en vol effect kan ook een passende kleurpoeder worden gebruikt.

Lippotlood
Lippotlood is vrijwel altijd mooi. De liplijn kan worden gecorrigeerd of verduidelijkt en de lipstick zal niet zo snel uitlopen. Foundation en poeder zijn ook op de lippen aangebracht, zodat kleine correcties niet opvallen (en de lipstick beter houdt). Correcties mogen maximaal 1 millimeter binnen of buiten de natuurlijke liplijn vallen. Teken eerst het cupidoboogje en een lijntje in het midden van de onderlip. Trek van hieruit lijnen naar de mondhoeken. De mond is hierbij ontspannen geopend. Let op dat ook de mondhoeken duidelijk worden getekend. Als de basislijn staat, kan eventueel - op de nu gespannen lippen - een tweede, strakke lijn getekend worden. Wanneer een donkere kleur potlood wordt gewenst, kan ook gerust een oogpotlood worden gebruikt.


Lipstick
Neem met een spateltje een beetje van de gewenste kleur en breng dit met een lip-penseel op de lippen aan. Hierbij mag het lijntje van het lippotlood gevolgd worden. Dun aanbrengen, afhappen en een tweede dunne laag aanbrengen. Bij een lichte kleur lipstick en een donkerder tint potlood hierna nogmaals met potlood de lijn overtrekken. Een lichte of glimmende kleur laat de lippen voller lijken. Een matte of donkere kleur verkleint de mond. Voor een extra feestelijke mond kan over de lipstick heen nog een lipgloss worden gebruikt. Een stipje goud op het midden van de onderlip geeft glamour. Bij een snelle of dagmake-up kan ook lipgloss worden gebruikt in plaats van lipstick. Daarbij mag een potloodlijn worden gezet, maar dat hoeft niet. Lipstick houdt veel langer als vlak voor het drinken de lippen even licht met de tong bevochtigd worden.


Rouge
Met rouge kan de gezichtsvorm geaccentueerd of juist iets gecorrigeerd worden. Neem overdag een natuurlijke kleur of een donkerder terracottapoeder. Voor 's avonds kan een wat uitgesprokener kleur worden gebruikt. De kwast gebruiken als besproken bij gezichtspoeder. Een tipje rouge op de kin en op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen doet het gezicht stralen. Mooi en snel is het aanbrengen van een beetje rouge onder de wenkbrauwen. Voor rouge geldt: vaak is minder meer!

Nagellak
Nagellak maakt het make-upbeeld compleet. Een passende kleur is natuurlijk mooi, maar een transparante of zeer lichte kleur staat ook heel verzorgd. Bij gebruik van donkere kleuren is, om verkleuring van de nagels te voorkomen, het gebruik van een basislak een must. De kleurlak wordt in twee dunne lagen aangebracht. Een topcoat, ten slotte, zorgt ervoor dat de nagellak lang houdbaar is. Voor een bijzonder effect kan een topcoat met bijvoorbeeld glittertjes worden gebruikt.


Geur
Een goed gekozen geur maakt dat u zich nog mooier voelt. Kies overdag voor een lichte geur,  's avonds mag een geur wat zwaarder zijn.

 

Zie ook volgende artikels:

Het beste van Dior
Onmisbare make-up
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Bugdet mascara
Beautyzonden
Witte tanden
Parfumquiz
cellulite
Recente zoekopdrachten:
regels voor foundation make up | basisregels make up | beste terracottapoeder | cupidoboogje | moet make up over dagcreme heen | getinte dagcreme roze ondertoon | terracottapoeder houdbaarheid |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -