zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Onmisbare make-up

Onmisbare make-up

   

 

Een drukbezette vrouw besteed het liefst zo weinig mogelijk tijd aan haar make-up om zo geen kostbare tijd te verliezen. Zoetie heeft voor u de belangrijkste producten op een rijtje gezet die zeker in uw beautycase moeten aanwezig zijn om er stralend uit te zien.

 

·                Foundation
Bij de aankoop kiest u een foundation voor een gemiddelde dekking in een kleur die bij uw huid past. Als u niet weet welke kleur bij u past vraag dan advies aan de verkoopster of controleer de kleur van de foundation aan de binnenkant van uw pols.
Het is niet nodig dat u iedere dag het hele gezicht bedekt. Gebruik niet meer dan nodig is en laat het achterwege als je huid er goed uit ziet.
Het aanbrengen van een foundation kan heel eenvoudig door een stipje aan te brengen op het voorhoofd, op beide wangen en op de kin (eventueel ook nog een stipje op de hals zodat je geen kleurcontrast ziet). Deze stipjes hoef je nu enkel voldoende open te wrijven en gelijk te verdelen. Op die manier zal er nooit te veel foundation op jouw gezicht zijn.

 

·                Camouflagestick
Dit is een handig hulpmiddeltje om pukkeltjes, donkere schaduwen en andere ongerechtigheden weg te werken. Kies voor een cover stick met één nuance lichter dan je eigen huidskleur. Het is belangrijk dat je dit als allereerste aanbrengt nadat je een dagcrème aangebracht hebt, pas als alle “schoonheidsfoutjes” weg zijn breng je er een foundation bovenop.

 

·                Poeder
Los poeder geeft het natuurlijkste resultaat en is uiterst makkelijk aan te brengen.
Dit los poeder kan je ook gebruiken als finishing touch bovenop de foundation. De aangebrachte foundation kan soms een blinkend resultaat hebben om dit probleem op te lossen kan je met een grote zachte borstel een beetje los poeder aanbrengen. Dit komt natuurlijker over.

 

·                Wenkbrauwpotlood
Kies een potlood in dezelfde kleur als je wenkbrauwen om die op te vullen of om ze te accentueren. Overdrijf hierbij zeker niet, volg de lijn die je wenkbrauwen volgen.

 

·                Eyeliner
Kies voor een zacht potloodje. Op die manier  kan je makkelijk en snel een streepje aanbrengen. Velen hebben het moeilijk om een vaste hand te houden waardoor het een streepje niet echt een mooie rechte lijn is. Om de overtollige eyeliner te verwijderen neem je best een wattenstokje met een beetje make-up remover. Hierbij speel je een beetje vals, maar het resultaat is dat je nu een mooi recht streepje hebt.

 

·                Oogschaduw
Kies voor overdag een minder opvallende en natuurlijke kleur. S’avonds mag je iets meer opvallen dus mag de make-up ook iets meer gewaagder zijn, maar overdrijf zeker niet. Niemand  wil er ten slotte uitzien als een clown. Om het mooiste effect te hebben en om je ogen mooi te accentueren kan je gaan voor een oogschaduw in 3 kleuren, van licht naar donker. Heb je diepliggende ogen dan brengt u deze kleuren naast elkaar aan, zorg dat ze elk één derde van het oog bedekken. Bijvoorbeeld de lichte kleur breng je het eerst aan tussen de neus en het begin van de iris, de iets donkere kleur breng je aan op de plaats waar de iris zich bevindt en als laatste de donkere kleur breng je aan achter de iris tot het einde van de wenkbrauwen. Laat de kleuren ietsje in elkaar vloeien door met je vinger zacht over je ooglid te wrijven.
Niet diepliggende ogen: hierbij breng je de 3 kleuren van de oogschaduw boven elkaar aan.
Het aanbrengen van deze 3 kleuren kan wat tijd in beslag nemen, wil je het simpel houden, blijf dan bij één kleur.

 

·                Rouge
Om te voorkomen dat je er uit ziet als een lijk, kan je best wat rouge aanbrengen. Met de juiste kleur zie je er jonger en vitaler uit. Deze breng je aan met een grote zachter borstel. Begin vanaf de neus en beweeg de bostel naar je jukbeenderen om een natuurlijk effect te hebben. Rouge wordt aangebracht bovenop de foundation en het poeder.

 

·                Lippotlood
Dit zorgt voor een zekere afgrenzing van je lippen, het lijkt of ze volumineuzer zijn en het accentueert extra je lippen. Het aanbrengen van dit lijntje rond je lippen neemt veel tijd in dus bewaar dit voor het weekend om er piekfijn uit te zien.

 

·                Lippenstift
Kies voor een neutrale kleur en schaf eveneens een meer uitdagendere en sexy kleur aan voor als je uitgaat.
Jonge dames kiezen best voor een lipgloss, dit is makkelijk aan te brengen en opnieuw aan te brengen. Het geeft een glans aan je lippen en ze lijken volumineuzer.
Lipgloss kan eveneens aangebracht worden boven de lippenstift.

 

·                Mascara
Wat je niet kan missen is een mascara, deze mag elke dag, op iedere gelegenheid gedragen worden. De mascara accentueert je ogen en laten je wimpers langer lijken. Koop een mascara die waterproof is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over zwarte vegen en je hoeft deze maar één keer op te brengen.

 Onthoud wel dat je ofwel je lippen ofwel je ogen het meeste accentueert, niet beide.

Zie ook volgende artikels:

Het beste van Dior
De 5-minuten manicure
home made spa
Zomer make-up
Bugdet mascara
Beautyzonden
Witte tanden
Algemene makeup tips
Parfumquiz
cellulite
Recente zoekopdrachten:
make up diepliggende ogen | make up voor diepliggende ogen | make up bij diepliggende ogen | onmisbare make up producten | welke kleur oogschaduw bij diepliggende ogen | onmisbaar bij make up | natuurlijke make up diepliggende ogen |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -