zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Verliefd maar

Verliefd maar

 

Verliefd maar ouders mogen je grote liefde niet

Je bent smoorverliefd en wil je nieuwe geliefde aan je ouders voorstellen. Dit is een situatie die het liefst zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Iedereen is bang voor de reactie van de ouders. Wanneer dit moment er dan toch is kan je hopen dat ze hem of haar een aanvaarden en dat ze zogezegd hun goedkeuring geven voor jullie relatie. Maar het kan ook anders lopen en dan keuren ze je geliefde totaal af.

Ouders of vriendinnen (vrienden)
Jouw geliefde betekend zoveel voor jou, het is je houvast, hij is de liefste, de slimste, de knapste,… en vooral niemand mag of kan hem van jou afpakken. Tot dat het tijd wordt om hem voor te stellen aan iedereen, je wil het van de daken schreeuwen dat je verliefd ben, maar er wordt al vlug een domper gezet op jouw stemming. Wat doe je nu? Ga je hun raad opvolgen en hem aan de kant zetten? Waarom moeten ze hem nu niet? In deze situatie is het belangrijk dat je gaat praten om onduidelijkheden uit te klaren. Laat je ouders en vrienden hun zeg doen en achteraf kan je hem en jullie relatie verdedigen. Misschien heb je impact op hun en zien ze in dat ze verkeerd zijn ofwel gaan jouw ogen open en zie je meteen dat dit geen jongen voor jou is. Liefde maakt nu immers blind dus let op.

Leg de opmerkingen niet zomaar naast je neer
Zoals ik al zei liefde maakt blind, dus is het belangrijk om de opmerkingen van je vrienden of familie niet zomaar langs de kant te schuiven. Verliefdheid zorgt voor de aanmaak van bepaalde hormonen en neurotransmitters in de hersenen, waardoor je jouw geliefde zo vaak mogelijk wil zien, je gaat ook alles verheerlijken zoals hij is de beste, de liefste,… Door deze zaken ziet men niet dat je eigelijk op de drempel staat om je ongeluk te gemoed te lopen. In het begin van je relatie zie je de grote problemen niet dat hij bijvoorbeeld een gokverslaving heeft, drugverslaafde is of dat hij misschien niet te vertrouwen is. Deze zaken zijn niet leuk om te horen en je wil hem niet opgeven, ook al weet je dat het verkeerd kan aflopen en dat hij je hart zal breken. Probeer alles op een rijtje te zetten en probeer ook te praten met je geliefde.

Wat is de drijfveer van je vrienden of familie?
Neem de opmerkingen die ze geven of de kritiek die ze bovenhalen ook niet altijd zomaar aan. Het kan ook zijn dat ze kritiek hebben op jouw nieuwe geliefde omdat ze misschien wel jaloers zijn of ze zijn bang dat je minder tijd gaat hebben voor jouw vriendinnen. Ga steeds de juistheid van de kritiek na door verdere uitleg te vragen en praat er ook over met jouw vriend. Je ouders hebben meestal het beste met je voor maar ook zij kunnen je vriendje afwimpelen omdat ze jou niet willen weggeven.

Drijf het niet tot de spits
Vermijdt een situatie waarin je moet kiezen tussen geliefde of voor je vrienden of zelfs voor je ouders. Probeer eerst en vooral te proberen om jou vriendje te leren kennen. Weet hoe hij reageert, weet wat zijn karaktertrekken zijn en probeer te achterhalen of je echt met hem een relatie wil beginnen. Als je er echt voor wil gaan, geef dan de mensen in jouw naaste omgeving de kans om hem en jullie relatie te respecteren en te accepteren.
Als hij jouw vrienden of familie niet of niet langer wil ontmoeten, kies dan niet zomaar alleen voor hem. Jouw relaties met jouw vrienden en familie is ook belangrijk dus onderhoudt deze contacten zeker ook al is hij op dat moment de belangrijkste persoon in je leven.

Zie ook volgende artikels:

Eerste stap
liefde afwijzen
Versiertips
Ontmoet zijn ouders
Je eerste kus
Liefdesverdriet
Gaat mijn partner vreemd?
Omgaan met liefdesverdriet
Ex terugwinnen
Recente zoekopdrachten:
ouders mogen vriend niet | familie keurt relatie af | ouders keuren vriend niet goed | verliefd en ouders | goedkeuring van vrienden bij relatie | verliefd op een jongen maar ouders keuren af | ouders keuren vriend af |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -