zoetie: dé body en beauty-portaalsite van België & Nederland
SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
culinair
decoratie
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Geef glans aan je zomermake-up

Geef glans aan je zomermake-up

 Less is more. En dat geldt zeker in de zomer. Ons gezicht plamuren doen we niet, we gaan volledig voor kleurrijke details. Roze is in! En een gouden tip: breng wat glans aan op je gebruinde huid en je gezicht krijgt een gezonde, zomerse gloed.

Laat je huid ademen
In de zomer zie je er dankzij de zon frisser en gezonder uit. Geen fond de teint dus, die gebruiken we al genoeg in de winter. Laat je huid in de zomer maar eens flink ademen.
Heb je imperfecties zoals een puistje? Werk het lokaal weg met een camouflagecrème die is aangepast aan je zomerkleurtje. De rest van het gezicht hoefje niet onnodig te belasten.
Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik zonnecrème met een hoge factor. Je zal misschien iets minder snel bruin worden, maar je zal je kleurtje wel langer kunnen behouden. Gebruik in de zomer ook een dagcrème met UV-filter, dan ben je altijd beschermd.
TIP: in de zomer is een dagcrème met parelmoer een regelrechte aanrader: subtiel, niet belastend voor de huid en een stralend effect!
Bronspoeder (bruin poeder met een minuscule glans) bezorgt je gezicht een natuurlijke glans. Je kunt het aanbrengen op de delen die uitsteken: neus, kin, jeukbeenderen. Het is ideaal om je zomerse make-up af te werken!

   Oogpotlood in net vriesvak
Wil je een zomerse blik? Breng een beetje glitterpoeder aan op de oogleden. Als je wat extra diepte wil, breng je ook nog wat bruine of donkere oogschaduw aan in de buitenhoeken van je oog.
TIP: breng een heel klein beetje glans aan onder de wenkbrauwen en je krijgt het effect van een highlight.
Werk altijd af met mascara. Zowel zwarte als bruine mascara zijn deze zomer in, maar gebruik bruin als je een natuurlijk effect wil. Volume krijg je dan door meerdere lagen aan te brengen. En vergeet je waterproof mascara niet als je op vakantie vertrekt!
In de zomer is je oogpotlood vaak smeuïg door de warmte, waardoor het nogal moeilijk is om een mooie, fijne lijn te trekken. TIP: stop je oogpotlood eventjes in de diepvriezer, laat een beetje afkoelen, scherp het (ook dat gaat gemakkelijker als het koud is) en je kunt hele fijne lijntjes trekken.

Roze wangen
Blush is weer helemaal in. De roze wangen beleven dus een revival en geven ons een jonge, gezonde look. Je kunt uiteraard ook met andere kleuren experimenteren, maar zorg wel dat het niet te kunstmatig oogt. Blush breng je het best aan op je jukbeenderen.
TIP: dip eerst je borstel af op je hand, zo maak je geen vlekken. Achteraf kun je nog altijd bijwerken.

 Geen lipstick, wel gloss
Je laat de lippenstift beter in de kast, gebruik nu een lipgloss. Dat oogt minder zwaar en meer zomers. 's Avonds kan je je al eens aan een donkerrode gloss wagen.
De mode van 2008 predikt dat alle kleuren mogen (zolang het wat natuurlijk blijft), maar dé kleur van deze zomer is toch wel roze, en dat in al zijn schakeringen. Een roze lipgloss is dan ook prachtig als je huid wat gebruind is.
Zorg wel dat lipgloss en blush bij elkaar passen. Roze lippen en een oranje blush is
not done.
TIP: Voedende gloss bestaat ook. Waarom niet een kleurtje en een verzorging combineren?
 

kleur je nagels
De zomer is het perfecte moment om je vingernagels te kleuren. Ook een schoen met een open teentje is vaak pas echt af als er mooi gelakte teennagels uit piepen.
Een verzorgende nagellak heeft op termijn alleen maar voordelen.
Denk ook eens aan een voetverzorging. Bij verzorgde voeten staan gelakte nagels veel mooier. Vergeet ook niet dat onze voeten in de zomer meer afzien en dat ze hoe dan ook extra aandacht verdienen.

Zie ook volgende artikels:

Het beste van Dior
Onmisbare make-up
De 5-minuten manicure
home made spa
Bugdet mascara
Beautyzonden
Witte tanden
Algemene makeup tips
Parfumquiz
cellulite
Recente zoekopdrachten:
makup metnglans | make-up glans op kaken | make-up met glans | make up glanzend gezicht | make up voor glanzend gezicht | oog glans make up | glans aanbrengen op gezicht |
Fringe bikini dé trend voor de zomer 2013 - Medicijnen zonder voorschrift - OTC-medicijnen -